MALZEMELER:
KÖFTESİ İÇİN300 gr kıyma, 1 çay bardağı pirinç,1 soğan rendesi,karabiber,tuz
TERBİYESİ İÇİN; 1 yumurta,2 ç.k. yoğurt,yarım limon suyu
Yapılışı
Önce köfte malzemeleri karıştırılır fındık büyüklüğünde yuvarlanıp unlanmış tepsiye konur bekletilir.Ayrı bi yerde tencereye 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ konur ve kızdırılır içine yarım tencere kadar soğuk su konur(ama lütfen bunu yaparken kapağını hafif aralıyarak suyu dökün yoksa hem eliniz yanar hemde heryer yağ olur dikkatli olun).su kaynadıktan sonra unlanmış köfteleri birer birer atın pişmeye bırakın arada bir karıştırınki yapışmasın.Piştikten sonra ayrı yerde hazırlamış olduğun terbiyenin içine hızlı hızlı karıştırark yemeğin suyundan dökün ki alışsın.Daha sonra da yemeğin içine karıştırarak dökün ve bi kere daha fokurdadıktan sonra yemeğiniz hazırdır. AFİYET OLSUN...
NOT:Gerçekten kızgın yağ suyu koyarken çok dikkat edin çok sıçrıyo çünkü,kapağı hafif aralıyarak bayağ döktükten sonra hemen kapağı kapatınki sıçramasın etrafa.